BKK jegyek igénylése

Nagy szeretettel kérem, hogy az alábbi űrlapot légy kedves töltsd ki abban az esetben, ha szeretnél jegyeket igényelni tömegközlekedéshez a krizmamise próbájáról a hazajutáshoz, illetve otthonról a misére való eljutáshoz.

Az alábbi jegytípusok közül tudsz választani.
A kiválasztott jegyek mennyiségét a csúszkával tudod beállítani.
Kérlek, hogy a legrövidebb, illetve a legköltséghatékonyabb módon tervezd a hazajutásodat.

A próba végleges időpontjának kitűzése még folyamatban van. Amint tudok biztosat mondani, rögtön jelzem.

A jegyeket a nagyhét körül fogom tudni odaadni.

Az jegy igények leadásának határideje 2020 március 1. (vasárnap) 21:45

Alább olvashatsz az egyes jegytípusokról bővebben, illetve az oldal alján tudod kitölteni az igénylő űrlapot is.

Köszönettel: Gergő

Vonaljegy

Érvényes egy utazásra útmegszakítás és visszaút nélkül a következő szabályok figyelembe vételével. A jegy az 1-99, 101-299, 900-999, CITY trolibusz vonalak teljes hosszán, valamint a H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon Budapest közigazgatási határán belül egyszeri, átszállás nélküli utazásra jogosít. Az M1, M2, M3, M4 vonalak teljes hosszán egyszeri utazásra jogosít az ezen vonalak közötti átszállással. A jegyet az M1, M2, M3, M4 vonalakon az utazás megkezdése előtt, a többi közlekedési eszközön a felszállás vagy a jármű elindulása után haladéktalanul kell érvényesíteni. Bélyegzős érvényesítés esetén a kezeléstől számított 80 percig, az éjszakai járatokon 120 percig jogosít utazásra. A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni.

Átszállójegy

Érvényes egy utazásra, egy átszállással az 1-99, 101-299, 900-999, CITY trolibusz, M1, M2, M3, M4 vonalak teljes hosszán, valamint Budapest közigazgatási határán belül a H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon. Átszálláson kívüli útmegszakításra és visszafelé utazásra nem jogosít. A jegyet minden felszálláskor kezelni kell, az első alkalommal az egyik, második alkalommal a másik végénél található számkockáknál (hőpapírra nyomtatott átszállójegy esetén a sorszámozás alapján összetartozó jegyszelvényeket kell kezelni), kivéve az M1, M2, M3, M4 vonalak közötti átszállásokat. Bélyegzős érvényesítés esetén az első kezeléstől számított 100 percig (éjszakai járaton 120 percig), ezen belül a második kezeléstől számítva 80 percig jogosít utazásra. Ha a második kezelés a metróhálózatba való belépéskor történt, az érvényesség minden esetben a belépés időpontjától számított 80 percig tart, még akkor is, ha ez az első kezeléstől számított 100 percet meghaladja. Ha a második kezelés az éjszakai járatokon történik, akkor bélyegzős jegykezelés esetén a jegy további 120 percig érvényes. A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. A hőpapírra nyomtatott átszállójegy csak a két jegyszelvény együttes felmutatása esetén érvényes.

Metrószakaszjegy

Érvényes az M1, M2, M3, M4 vonalakon, egy utazásra, összesen legfeljebb 3 megálló távolságra, a kezeléstől számított 30 percig. Útmegszakításra, ill. visszafelé utazásra nem jogosít. Az érvényesség időtartama alatt és a 3 megálló távolságon belül az M1, M2, M3, M4 vonalak között átszállásra jogosít. A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni.

HÉV menetjegy

A HÉV Budapest közigazgatási határán kívüli vonalszakaszain jogosít a feltüntetett napon megkezdett, egyszeri, egyirányú, útmegszakítás nélküli utazásra. A jegyek a bérletpénztárakban, ügyfélközpontokban, jegy- és bérletkiadó automatákból, továbbá a MÁV alkalmazásból is megválthatók elővételben az érvényesség napja előtt legkorábban 30 nappal. A HÉV-en pótdíj felszámítása nélkül lehet megvenni a jegyet, ha az utas olyan megállóban száll fel, ahol nincs pénztár vagy jegy- és bérletkiadó automata. A Budapest határán belüli utazáshoz az utasnak rendelkeznie kell érvényes bérlettel vagy érvényesített jeggyel. A menetjegyet valamint a kedvezményre jogosító igazolványt vagy igazolást az ellenőrzést végző személynek át kell adni.Visszaválthatóság: az előre váltott jegy az érvényesség kezdete előtt visszaváltható, ha a jegy értéke meghaladja a kezelési díjat.