Hiszünk

Sokszor kérdezitek tőlünk, hogy miért vagyunk itt, miben hiszünk? Miért tanulunk teológiát, miért költözünk be egy szigorú kollégiumba, miért készülünk a nőtlenségre?

 

Azért, mert…

 

…hisszük, hogy van Isten, aki önálló személy, nem egy arctalan energia, ezért megszólítható és kapcsolatba lehet lépni vele.

 

…tapasztaljuk, hogy működik az életünkben. Átformál, meggyógyít, megszabadít. Életeket változtat meg közöttünk, és körülöttünk. Ott is működik, ahol az emberi erőfeszítés kevésnek bizonyul.

 

…hisszük, hogy Jézus, amikor eljött, egyházat alapított, aminek irányítását az apostolaira bízta, akik ezt a küldetést kézrátétellel adták tovább. Ez a lánc mind a mai napig nem szakadt meg soha.

 

…tapasztaljuk, hogy Isten vezeti egyházát, végig a történelemben, megóvja, és megtartja a helyes úton, hogy megőrizhesse a kinyilatkoztatás üzenetét. És tapasztaljuk, hogy egyháza által, a szentségekben vezeti magához a benne hívőket.

 

…hisszük, hogy Isten meghívhat munkásokat az aratásába, és különleges kegyelméből egészen lefoglalhatja magának a szívünket, ahogy ezt tette számos esetben, amelyekről beszámol a Szentírás.

 

…tapasztaljuk, hogy Isten betölti a neki átadott szívet, nem hagy egyedül, és a hűsége minden élethelyzetben kiállja a próbát.

 

Imádkozunk mindazokért, akiket majd ránk bíz az Úr. Kérünk titeket is, hogy imádkozzatok értünk!