Marana tha

“Az üzenet amelyet tőle hallottunk és nektek hirdetünk ez:
Isten világosság és nincs benne semmi sötétség

1Jn 1,5

Advent negyedik vasárnapján az Esztergomi Szeminárium kispapjai zenés áhítatot tartottak a Loyolai Szent Ignác templomban Esztergomban, melyben közreműködött Pálmai Árpád énekművész, a szeminárium Musica Sacra tanára, Dr. Kovács Zoltán atya, az Érseki Papnevelő Intézet rektora, és a szeminárium kispapjai.

Az este adventi gyertyagyújtással kezdődött, Rektor atya vezetésével. Ezt követte a kispapok koncertje. Többek között felhangzott Faragó András előadásában az Ave maris stella kezdetű ősi Mária-himnusz, majd Marco Frisina Maranatha című darabja is, mely az est fő tételeként szolgált. A koncert Rektor atya jókívánságaival ért véget, melyet az alábbiakban olvashat.

“Amikor megindult ez a lázas munka jó néhány héttel ezelőtt, tudtam, hogy itt valami olyan dolog fog következni, amiben a szíve-lelke benne lesz a szemináriumnak. Visszaemlékezve, pár évig volt szerencsém plébánosnak lenni. Tudom, hogy advent vasárnapján este csak úgy a semmiből megtölteni egy templomot nem egyszerű dolog. Úgy látom, hogy szépen megtelt a Vizivárosi templom. Hálás köszönetet mondok mindenkinek, mert jó volt így együtt készülni Karácsonyra. Együtt elmélyülni, együtt imádkozni. Szívből kívánok mindannyiuknak, minden családnak áldott, nagyon szép karácsonyi ünnepeket, a Béke Fejedelmének valódi érkezését és kegyelmét! Ne felejtsenek el papi hivatásokért is imádkozni most sem, és a jövő esztendőben sem.”

Dr. Kovács Zoltán, az Esztergomi Szeminárium rektora

Áldott Karácsonyt kívánunk az Esztergomi Szeminárium Elöljárói és Kispapjai nevében!