Döntés

        Dönts.  Ez nagyon fontos! El fog érkezni a pillanat, amikor már sok minden kikristályosodott, és érzed, hogy itt a lépés ideje. Sokan vannak, akik nem merik megtenni az utolsó lépést, és két világ között rekednek. Belőlük lesznek a harmincas éveikben járó, boldogtalan szinglik, akik nem tudják igazán, hogy mit akarnak az élettől. Dönts, ne szalaszd el a megfelelő pillanatot! Nem lesz olyan, hogy 100%-ig biztos vagy a dolgodban, ezért kicsit az ismeretlenba való ugrásnak fogod érezni. Mégis, ha döntesz, utólag megtudhatod, hogy jól döntöttél-e. Ha döntöttél:

  1. A jó döntésre jellemző, hogy közelebb visz Istenhez, nyitottság, öröm és önzetlenség fakad belőle.
  2. A helyes döntés után jellemzően a lelkedben dúló hullámok lecsendesülnek, érzed, hogy jól döntöttél, a helyeden vagy. Belső béke és öröm tölt el. Ha nem így történik, ha megmarad a belső nyugtalanságod, nincs örömöd, sőt további problémák merülnek fel, akkor lehet, hogy a döntést újra kell gondolnod.

        Döntésedet először csak a lelkivezetődnek mondd el. Nem érdemes rögtön világgá kürtölni, inkább hagyj magadnak időt örvendezni, megszokni az új helyzetet. Imádkozz, tanulj új imamódokat, használd ki az időt, hogy közelebb kerülj Istenhez. Ez a megerősödés időszaka. Amikor majd elmondod, a körülötted élőknek rengeteg kérdése lesz, különböző érzelmi reakciókat kapsz majd, ezért nem feltétlenül jó egy friss döntéssel kiállni a világ elé. Arra is fel kell készülnöd, hogy sokan (akár a szüleid) először ellenzik majd. Ezért komolyan járd végig a döntéshozatal fenti lépéseit, hogy biztos lehess magadban.

        Végül pedig értesítsd a megyéspüspöködet!