Hódi Dávid

Hódi Dávid

Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye
Tiszaalpár I.

2000-ben születtem Kiskunfélegyházán, gyermekkorom óta Tiszaalpáron élek szüleimmel. Két bátyám van, akik már saját családot alapítottak. Idén érettségiztem a kecskeméti Piarista Gimnáziumban, ezt követően pedig kértem főpásztoromat, vegyem fel kispapjai közé, aki pedig az Esztergomi Szemináriumba küldött tanulmányaim megkezdésére.

A papság gondolata már egészen kiskorom óta foglalkoztatott. 8 évesen kezdtem ministrálni, majd a templom kórusának is tagja lettem. Eleinte ódzkodtam mindkét feladattól, de csakhamar megéreztem, milyen öröm is az Úr szolgálatában lenni. Remek közösségek tagjaivá válhattam ezek által. Hiszem, hogy Jézus jelen van mindenhol, ahol ketten-hárman összejönnek az Ő nevében, a Szentírás minden egyes szavában és az Eucharisztiában. Éppen ezért fontos feladat minden keresztény közösség, így a plébániák vezetése is a papok által. Egy szép, de koránt sem könnyű hivatás ez, melyre maga Jézus hív meg minket, hogy Őt és népét szolgáljuk.

Szeretem a különféle művészeteket is. Gimnáziumban éltem is a lehetőségekkel: az iskola kórusának és a diákszínpadnak is tagja voltam, ezenkívül vizuális kultúrából is érettségiztem. Szabadidőmben is szívesen énekelek, szintetizátorozok, rajzolok.

Nagy izgalommal és várakozással, de annál nagyobb örömmel jöttem Esztergomba, főpásztorom küldésének eleget téve, mely ugyan messze van lakóhelyemtől, de biztos vagyok benne, hogy Isten akaratából vagyok most itt, és az Ő „kegyelméből vagyok, ami vagyok” (1Kor 15, 10).