Faragó András

Faragó András

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia

        1993-ban születtem Budapesten. Az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia közösségéhez tartozom családommal, ahol mostanáig több kisközösség aktív tagja voltam. Tanulmányaimat Újpesten kezdtem, majd Vácon, a Piarista Gimnáziumban folytattam. Mivel a zene szerves része volt az életemnek, így érettségi után zenetanári pályára szántam el magamat, s beiratkoztam az ELTE ének-zene, karvezetés szakára. Később fölvettem másodikként a hittanári szakot is a Sapientia Főiskolán.
       Az egyetemi évek, s egy párkapcsolat ideje alatt tért vissza az a gondolat, ami már gyermekkoromban bennem volt: lehet, hogy a Jóisten papnak hív? Villámcsapásként ért a felismerés, hogy egy számomra még nyitott kérdésről van szó. Egymást váltotta bennem az őszinte és mély öröm, valamint a kétségbeesés érzése. Azt hittem, néhány hét alatt tisztázódik bennem a kérdés, de hamar rá kellett jönnöm, hogy egy hosszú és rögös út vár rám. Ezalatt segítségemre volt két hosszabb időszak, melyet külföldön töltöttem, számtalan papokkal folytatott beszélgetés, az Iránytű hivatástisztázó műhely és sok lelkiségi irodalom, melyet ebben a témában olvastam. Az út végére letisztult a kép, s megértettem, mi a küldetésem: teljesen odaadva magam, eszközzé válni az Isten kezében.
      Egyetemi tanulmányaim végére érkezve beadtam jelentkezésemet Erdő Péter bíboros atyának, aki fölvett az egyházmegye papnövendékei közé.