Vida Attila

Vida Attila

Váci Egyházmegye
Római Katolikus Plébánia, Nagyoroszi

Vida Attilának hívnak, 1990. március 23.-án születtem Balassagyarmaton. A Nógrád megyei Nagyorosziban, a Börzsöny hegység északkeleti lábánál nőttem fel. Középső gyermek vagyok a családban, van egy nővérem és egy húgom.
Általános iskolai tanulmányaim befejezése után Balassagyarmaton cukrász szakképesítést szereztem, majd Vácon érettségiztem. Néhány évet a szakmában töltöttem, először Balassagyarmaton, majd egy hónapos olaszországi szakmai tanulmányút után Dunakeszin. A papság gondolata már kisgyermekként foglalkoztatott, gyakran ministráltam és a játékban is szívesen bújtam a „pap bőrébe”. Az imádkozás rejtelmeibe anyai nagymamám vezetett be. A nyári szünidőt sokszor nála töltöttem, ilyenkor csodálkozva néztem az ő mély, bensőséges istenkapcsolatát. Fontos szerepet játszott életemben, elhatározásomban gyerekkori plébánosom Tarnai Imre bácsi, és jelenlegi lelkiatyám Berta László atya életpéldája is.
Középiskolás éveim alatt tagja voltam a Balassagyarmati Színkörnek, több tanéven keresztül foglalkoztam a pataki Szent Ambrus Katolikus Általános Iskolában Színjátszó kör vezetésével. Nyári szabadidőmet szívesen töltöttem halmozottan sérült gyerekek,fiatalok táboroztatásával. Ezen alkalmakon keresztül is éreztem az Isten hívását a megszentelt életre, viszont a végső felismerés, hogy az Úristen papnak hív egy párkapcsolat alatt lett világos számomra.
2016 tavaszán jelentkeztem megyés főpásztoromnál Dr. Beer Miklós püspök atyánál, aki felvett kispapjai közé. Az elmúlt évet a Váci Egyházmegye Propedeutikus Szemináriumában töltöttem Kismaroson, ahonnét hivatásomban megerősödve, Püspök Úr döntése alapján, az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézetben folytatom tanulmányaimat.