Riesz Domonkos

Riesz Domonkos

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Városmajori Jézus Szíve Plébánia

         Riesz Domonkos vagyok, 1994-ben születtem Budapesten, négy fiúgyermek közül vagyok a harmadik. A Szent Angéla Ferences Gimnáziumban érettségiztem, majd utána pszichológia szakon folytattam tanulmányaimat. A Városmajori Jézus Szíve Plébánián a Hittanos Közösség, a Katolikus Egyesület és az plébániai ifjúság életéből is aktívan kivettem a részemet. Ezek a közösségek hamar nagyon fontossá váltak életemben, és egyre jobban elköteleződtem mellettük, és még ma is nagyon fontosak számomra az itt kialakult kapcsolatok, barátságok.
        2013-ban, egy lelkigyakorlaton kaptam az első erős meghívást a papi hivatásra. A hívás nagyon vonzó, és imádságban, szentmisékben vissza-visszatérő természete miatt komolyan elkezdtem foglalkozni a papság gondolatával. Sokat segített az Iránytű hivatástisztázó műhely kurzusa, a különböző ignáci és plébániai lelkigyakorlatok, a rendszeres imaélet és Csépányi Gábor atya lelkivezetése valamint az egyházmegye dömösi hivatástisztázó lelkigyakorlata. A keresés nem volt küzdelmektől mentes, de az Úr vonzó hangja és saját vágyaim arra késztettek, hogy kimondjak egy a megszokottól különböző, ámde nem kevésbé boldogító igent.
        Különösen megerősített az ezt követő időszak belső békéje és derűje. Mécs László szavaival élve döntésem óta „hagyom magam szeretni, mint egy gyermek, és csak ennyi, ennyi, ennyi az egész.” Bár családom és barátaim többségét kész helyzet elé lett állítottam, nagy örömömre teljes mértékben támogattak és támogatnak azóta is. Természetesen az örömök mellett a szemináriumi élet sem mentes a kihívásoktól és nehézségektől, azonban ezek ellenére is jól érzem magam itt és úgy érzem, a helyemen vagyok, jó úton járok.
        Adja Isten, hogy hűséges gyermeke és Istent és embertársait radikálisan szerető, jó papja lehessek Egyházunknak!