Mit tegyek ha pap szeretnék lenni?

Információk a jelentkezéshez

        Örülünk, hogy meghallottad Isten hívását, és bátor voltál válaszolni rá! Isten kísérjen utadon, bőséges áldásával! Itt olvashatod a teendőket:
        Előszöris mondd el a plébánosodnak vagy lelkivezetődnek, hogy úgy gondolod, hogy Isten papi szolgálatra hív. Ha támogatja a szándékodat, el kell döntened, hogy hova jelentkezel.
        A kispapok mindig egy egyházmegye papnövendékeként készülnek a jövendő szolgálatukra. Amelyik egyházmegye megyéspüspöke veszi fel őket növendéknek, később ugyanott fognak papként tevékenykedni. Ezért mindenekelőtt arról kell döntened, hogy melyik egyházmegye főpásztoránál jelentkezel. Általában a felvételt kérők (konkurálók) a lakóhelyük szerinti megyéspüspökhöz fordulnak kérelmükkel, vagy esetlegesen oda, ahová más módon kötődnek. A jelentkezés tehát NEM egy adott szemináriumba történik, hanem egy megyéspüspöknél illetve egyházmegyénél. Amikor megkapod a felvételedről szóló döntést, és az pozitív, az fogja tartalmazni, hogy a főpásztor melyik szemináriumba küld tanulmányaid megkezdésére.